Hozzávalók 2 személyre:
2 bögre vízhez 1/2 csésze kukoricadara
vaj
sajt
só, bors
tálaláshoz tejföl
Elkészítése:
Forrásban lévő sós vízhez adjuk a darát. Habverővel folyamatosan keverve felforraljuk. Egy kis darabka vajat hozzádobunk és alacsony hőmérsékleten további 10 percig főzzük. Ekkor se feledkezzünk meg az állandó kevergetésről.
Egy hőállő tálba elkezdjük rétegezni a következőket: puliszka, vaj, reszelt sajt. Nem kell félni a sok vajtól, attól lesz igazán kellemes az étel!
Majd be a sütőbe 10-15 percre, míg meg nem pirul. Tálalható, hideg tejföllel nyakon önthető! Teflonszájpadlásúak előnyben, mert nehéz kivárni, hogy ehető hőmérsékletűre hűljön.
1 megjegyzés:
Sziasztok!
Én ezt az ételt pelmenyinek ismerem, és éppen azért akadtam a blogra, mert ehhez való eszközt keresek. Nem a tupperes műanyagot, hanem akár a bolhapiaci eredeti orosz fémet. Kérlek benneteket, ha van eladó szaggatótok, vagy ismertek olyat, akinek van, akkor írjátok meg nekem!
(hijjnya@gmail.com)
Nagyon köszönöm!
Megjegyzés küldése